De échte Molse Specialiteiten
foto’sfotos.html
recepten
contactcontact_nl.html
waar?waar_nl.html
© www.hardies.behttp://www.hardies.be/welcome.htmhttp://www.hardies.be/welcome.htmshapeimage_8_link_0

Molse Koffie met Molse Mokka

U mengt 1/4 MOLSE MOKKA met 3/4 versgezette koffie. Het geheel wordt afgewerkt met een toefje opgeklopte room en een weinig cacaopoeder. Geserveerd met enkele MOLSE ZANDZAKSKES, is het een echte delicatesse.

recepten

Molchka (winterdrink)

Leng 10cl warme MOLSE MOKKA aan met warme chocolademelk en  strooi bovenop een beetje kaneelpoeder dien op in een hoog vuurvast  glas.

Sweet  Mol (Long Drink)

4cl MOLSE WITTE, 3cl Triple Sec, shaken met ijs  en aanlengen met sinaasappelsap.

Mol  Fizz (Cocktail)

5cl MOLSE WITTE, het sap van een halve limoen en  een t-lepel Sucre de Cannes shaken met ijs. Zeef en giet daarna het  drankje in een glas met een suikerrandje en werk af met een schijfje  limoen.

Rondo

2cl Campari, 2cl MOLSE WITTE en 2cl droge vermout met ijsblokjes in een  glas mengen tot het geheel goed gekoeld is. Zeef het vervolgens in een  cocktailglas en werk af met een sliert gewassen en onbespoten  sinaasappelschil.


Molse Toert

U  bakt een biscuit van ongeveer 25 cm diameter, eenmaal klaar snijdt u deze middendoor en giet u een klein beetje MOLSE MOKKA op de beide helften.  Dan smeert u met koffie en MOLSE MOKKA gearomatiseerde creme au  beurre (500gr boter, 500gr bloemsuiker, 6cl MOLSE MOKKA,8gr oploskoffie) op de onderste helft en voeg beide helften opnieuw samen. Voor de afwerking smeert u de hele biscuit af met de creme au beurre van daarnet en legt u in een cirkel, elk op een toefje creme au beurre, MOLSE ZANDZAKSKES bovenop het geheel. Uw MOLSE TOERT is nu klaar om op te dienen met een lekker tasje koffie en borreltje MOLSE MOKKA. 

Molse Koffie met Molse Witte

In een stevig glas op voet stort u anderhalve theelepel candijsuiker. Daarbij voegt u een 5cl MOLSE WITTE en u stoomt het geheel op (of warmt het op in de microgolfoven). Daarbovenop giet u een tas heerlijk versgezette koffie.  Met reeds vooraf opgeklopte room werkt u af.  Neem een soeplepel en met behulp daarvan giet u voorzichtig een laagje  room bovenop de koffie.  Afwerken met cacaopoeder of chocoladeschilfers. Met een Mols Zandzakske erbij, de perfecte afsluiter van een heerlijk diner.